Friday, July 22, 2016

Diari Rawatan 26 Julai 2016 - Masalah sakit lutut dan muka herot

Bismillahirrohmanirrohim...

TERAS - Bekas bos lama telefon saya meminta bantuan untuk ikhtiarkan suaminya yang telah dimasukkan wad di Nilai Medical Centre kerana muka terherot setelah melakukan kerja-kerja menebas rumah barunya akan dijangka akan diduduki pada bulan September ini. Dia juga mengalami masalah lutut setelah mengalami kemalangan pada tahun 2010. Sejak itu dia mengalami sakit lutut terutamanya sewaktu solat dan ketika apabila duduk terlalu lama. Tujuan panggil atas nasihat dari beberapa orang sekiranya ada gangguan ghaib pada dirinya.

     Sampai di NMC jam 9.30 malam dan naik ke aras 3 dan bertemu dengan senang saya panggil abang M. Kelihatan mukanya terherot disebabkan tumbuh bisul yang agak besar di bibirnya seterusnya menyebabkan bengkak dan mukanya  terherot. Setelah didoakan pada air, garam dan minyak wangi, terapi dilakukan dan saya minta abang M buat madian selama 3 hari. Memandangkan tiada baldi di hospital, satu idea muncul bila terlihat jag air yang besar. saya minta selepas habis mandian biasa abang M isi jag dengan air dan masukkan garam dan jirus ke seluruh tubuh. Kena ulang sebanyak 7 kali jirus guna jag.

     Alhamdulillah petang tadi berjumpa dengan bekas bos dia maklumkan pada malamnya abang M mendengar dan terasa di lutut kirinya bunyi meletup-letup dan masalah sakit lutut terus hilang.

No comments:

Post a Comment